2024-07-11 260 浏览
$318-120分钟火锅放题Set B(80品):肉类有得拣严选特级牛胸腹、丹麦皇冠豚梅肉、澳洲产极选肩胛牛小排、澳洲产草饲羊肩肉、美国产下肩胛肉眼、特级牛胸爽、极上牛舌。肉质都唔错,B餐主打牛小排,油脂分布均匀,唔会太肥,肉质嫩滑,咬落去真系好Juicy。8款特色汤底,真系任君选择,有泰金冬荫功锅、马来娘惹叻沙锅、药膳猪骨白汤锅、青柠椰奶鸡汤锅、泰式麻辣锅等等,够哂泰国风味。今次我拣咗香柠椰奶鸡汤锅,椰奶味好香浓,但饮落去又唔觉得腻,反而好清爽,真系一试难忘。小食方面,选择都好多,有猪肉鸡肉串烧、鸡宝、虾饼、春卷、蟹子墨鱼滑、海南鸡、木瓜沙律、泰式凤爪等等。全部食材都系泰国直送,由泰国厨师亲手处理,质素真系唔使担心。我特别钟意沙嗲串烧,有鸡肉同猪肉两款,沙嗲酱味道浓郁,食落去好惹味。仲有炸虾饼,外皮脆卜卜,内里松软,真系一啲都唔油腻。呢度其中一个亮点就系活虾放题,想食几多自己夹,唔使客气😆😆。虾真系好新鲜,肉质弹牙,鲜甜味十足。甜品方面,我最中意佢嘅椰汁糕椰汁味浓郁,下底嘅西米烟韧,咬落去口感丰富。每次嚟呢度,呢个椰汁糕都系抢手货,见到就即刻攞,唔攞真系会后悔!
$318-120分钟火锅放题Set B(80品):

甜品方面,我最中意佢嘅椰汁糕