2020-12-30 445 浏览
又到食lunch嘅时间啦,今次有少少想食东南亚嘅嘢食,就黎左呢一间专食海南鸡饭嘅小店。舖头位于一个小巷入边,唔算话好隐蔽,但店舖个空间比较细,位置唔算有好多!而我见到佢哋嘅lunch set个价钱都几相宜,所以就入咗嚟试吓。而佢哋嘅lunch set都会附送一碗南瓜汤。首先讲一讲南瓜汤嘅味道,好少会由餐厅提供南瓜汤,见佢本身以为佢哋只南瓜都会煮到散晒,但饮落去又唔觉得系,而且好浓郁嘅南瓜味道同埋好清甜,非常之好饮。而另外佢哋嘅主菜就系海南鸡饭,当中佢哋都会附送返海南鸡饭𠮶三款酱汁。个份量来讲,饭同埋个鸡嘅份量都适中,依家鸡食落去都好滑,再点埋呢酱汁真系正!已最令我惊喜就系佢哋个油饭,入边有好多炸蒜,令到成个就返食落去都好香口,当中我谂冇乜边几间可以做到。

南瓜汤

去骨海南鸡饭