2018-09-23
依间日式料理其实已经想黎好耐喇!无奈一直full booking,今次终于有机会食到喇!一去到店员就安排我同朋有坐高枱位置,唔只枱够高,连佢张櫈都好高,身高冇160既我地上落都有d困难不过我地都钟意坐高枱,所以唔紧要啦!细芝麻盐酱椰菜... 先黎个开胃沙律菜,爽脆既生椰菜除左有酸甜尽柚子麻酱之外,面头仲加左薯片碎!食落又几夹㖞!刺身盛盒... 包括拖罗、三文鱼、赤贝、吞拿鱼、带子、油甘鱼。样样都好新鲜嫁。金目鲷...依条鱼原来系两食黎嫁!先黎金目鲷刺身,鱼肉够鲜冇”星”味,唯一系连鱼皮某部分有鱼鳞冇清干净。另一个食法系炸金目鲷鱼骨,依加真心好食!炸到鱼骨超脆口,食落又唔油腻,配酒一流呀!味噌蟹甲罗烧配多士...即场喺面前烧,满满既蟹膏同味噌味都夹,如果块多士系外脆内软就更好喇。冲绳风沙律...有海葡萄、沙律菜同四、五款时今刺身,好有益既海葡萄份量慷慨!刺身亦几新鲜,中段食个特别既沙律,可以清清味蕾食下一道菜!特上渔获浜烧盛盒四人前...依盘海鲜非常吸睛! 种类都几多嫁,当中既活鲍鱼、扇贝、海螺都好钟意,而且鲍鱼同蚬类都仲系识郁嫁!非常新鲜!七本枪720mL...经店员推介之下叫左依支日
七本枪720mL...经店员推介之下叫左依支日本酒,味道甜甜地唔会好浓酒味,都好岩女仔饮嫁!
柚子雪芭、蕃薯雪糕...又系甜品时间喇!依两款都好食,味道各自都好特岀,如果大家食得太饱既就建议拣柚子雪芭,酸酸甜甜可以解下腻嘛!