高质清新bowl店 burger亦有水准~~~呢间餐厅有家姐钟意嘅沙律又有我钟意嘅🍔Burger,可以一次过满足晒我哋两个嘅愿望,所以我哋就拣咗佢做晚餐落脚点。~~~🐟脆炸鱼柳芝士烟肉汉堡配金柚羽衣甘蓝沙律:汉堡嘅面包皮带蛋香,松软绵密,烟肉脆口唔会太肥!而且重点系里面有两旧鱼柳,双重滋味,邪恶得令人好满足,🧀加埋半溶芝士,好食到令人有种相逢恨晚嘅感觉。仲可以加多$28变COMBO SET,可以选择炸厚切薯条/精选沙律,仲有一个饮品,我哋就拣咗后者,味道清新。~~~而家姐拣嘅沙律bowl,味道亦都好唔错,可以自己选择 bowl底,沙律啦、寿司饭同埋冷乌冬等等,满足到唔同人嘅喜好。特色嘅主菜就有三文鱼、帆立贝、鸡胸、吞拿鱼等等,低卡高蛋白,唔少女仔都钟意。~~~仲“可以拣好多特别嘅配菜,例如有🇯🇵日本蜜糖烧南瓜、梅酒蜜饯去皮车厘茄、焦糖苹果南瓜紫薯蓉沙律等等,当中我哋就拣咗焦糖苹果南瓜紫薯蓉,大大球好似雪糕咁,好香甜。~~~另外特别啲嘅仲有山药芥末八爪鱼同日式山椒烧秋葵,下次有机会再嚟试下。😊~~~酱料方面,佢哋有8款酱料可以选择而且全部都几特别。例如有柚子蛋黄酱、夏日芒果🥭Wasabi
高质清新bowl店 burger亦有水准
🐟脆炸鱼柳芝士烟肉汉堡
配金柚羽衣甘蓝沙律:
~~~
酱料方面,佢哋有8款酱料可以选择而且全部都几特别。例如有柚子蛋黄酱、夏日芒果🥭Wasabi酱,我哋最后就拣咗沙律专用嘅低卡蜜糖意大利黑醋酱🍯。
~~~
最后其他配料就可以拣全选,紫椰菜、青瓜粒 甘笋、蛋丝、秘制脆脆,加晒落去之后令到成哥bowl都好丰富又清新。
~~~
如果懒得自己选择嘅话,佢哋都有set好晒嘅选择比客人拣,几贴心
~~~
A Bowl (秀平商业大厦) (上环)
上环苏杭街104号秀平商业大厦地舖