2020-01-05 51 浏览
约左朋友去元朗行街,行街前食个饭~而朋友又话想食茶餐厅,兜兜下见到呢间都几多人下,就入左去食。午市选择我觉得比较少,见到后面晚市小菜好吸引咁不过佢星期一至日都会有啲特别啲既厨师推介,有蒸野,感觉都几健康。我叫左咖哩薯仔虾球饭,薯仔有煎一煎先落去整咖哩,好香,虾肉弹牙,数量都唔算少。咖哩都够辣。朋友叫既豉椒鲜鱿炒河,个汁都几好食,唔会太咸,而且都有唔少新鲜既青椒。鱿鱼唔会过熟,够爽口弹牙。不过今次啲河粉比较碎湿湿,如果河粉多啲系完整一条条既就好啦!朋友叫既咸柑桔话梅蜜,我试左一啖,咸柑桔味好浓,好好饮。我本身叫左冻椰香杏仁奶露,但系佢话无哂,所以就转左冻杏霜,又系冲得好浓好好饮!冻饮唔洗叫少冰都够味,姐系佢本身都冲得够浓,呢样野又系值得欣赏~

午市选择我觉得比较少,见到后面晚市小菜好吸引咁

朋友叫既咸柑桔话梅蜜,我试左一啖,咸柑桔味好浓,好好饮。

2020-01-05
午餐