2024-01-17 109 浏览
女友生日,烦紧食咩,见明道新开又有人推介,立即wtsapp餐厅经理 book枱!虽然有家累食唔到dinner, book lunch 经理一样帮我安排得妥妥当当! 简单wtsapp讲低特别要求,餐厅都有求必应(特别报价啦当然),帮我揾只北海道雪场蟹番黎!食啲渍物开开胃,连平日唔食蔬菜嘅女友都话:「原来唔系我唔食!系以前啲人整得唔好食…」尤其个用鲣鱼汁渍嘅蒜头,我真系惊为天人!可能我见识少,真系第一次见呢两样嘅放埋一齐!先食啲串烧,再等之后火锅!除咗好食嘅白鳝同牛脷芯外,无骨鸡颈肉都非常有趣!食咗30年鸡,冇谂过鸡颈可以咁食!另外,经理推介下尝试嘅鸡尾,都可以一战!身为90后嘅我,真系30年都冇食过鸡屎忽,夹错都一定夹去屋企人只碗…但呢串鸡尾,经师傅悉心处理,完全冇膻味,成件事立即容易接受咗!到主角出场,师傅系鱼缸捉咗只蟹出黎,系我地面前剪咗两只最肥嘅脚比我地食! 假蟹柳就食得多,真蟹棒仲要咁大条,真系好少食到!女友立即表示满意!然后, 十胜牛、飞驒牛、山形牛,两个字「高质」!个阵油香,真系唔舍饮淡啤酒冲走佢!仲要全程有人帮手煮 (中午客少啲,特别好服务?),全程食得轻松享受!食完牛,加

先食啲串烧,再等之后火锅

食完牛,加个粥胆、蟹籽一齐煮粥,香到一个点 (个粥好食过初时锅心)!饱得滞,食唔晒,仲主动帮心打包!👍🏻

最后水果、甜品、雪糕,同样出色!摆盘又elegant! 寿星女再次表示满意!

PS: for暖身,啪咗个姜汁鸡子,食得出唔系雪藏野,个人认为姜味可以再浓烈一啲

总结:小贵,但一分钱一分货,料靓场靓摆盘靓服务好!最重要! 经理帮你安排好!唔洗烦!
渍物

烧鸡颈肉