2018-02-06 424 浏览
成日食开个D任食边炉虽然就选择多, 但系讲真食材既质素有时真系完全唔系个回事今日食既呢间, 系位于尖东既火锅店一入去都唔算好爆满, 见到在场有一部份系游客, 主要因为附近都有几间酒店吧我地点左个醉鸡锅, 店家好细心的将鸡件同锅系分开上, 怕鸡一直在煮会太老鸡件数目都算多, 不过最正都系佢个醉鸡味, 一开个火, 滚起既时候就已经闻到好香既花雕酒的味道鸡件全都放进去, 因为想佢入味一点, 原本以为鸡件要煮一阵子, 没想到不用10分钟便可以吃了鸡件有一点点的醉鸡味, 食落非常过瘾, 真系连D汁都点埋棉花鱼肚口感有点像猪皮, 但个鲜味和爽滑程度则有所不同, 这个嫩滑得来又吸味, 正四宝丸很少可会主动的吃四宝丸, 但这个令我食不停口, 因为他的丸是手打的, 看上去的外型都与众不同, 一放下去大约5分钟就已经会浮上来, 鲜味真的比起处理过的丸子更加鲜味, 口感一流蛏子王新鲜的蛏子王, 别看这个价钱比其他的食材贵, 但其实平时自己买的价钱也差不多, 但这里是被厨师处理过, 完全系超抵食, 劲鲜甜, 吸埋汤底味道一流
成日食开个D任食边炉

虽然就选择多, 但系讲真食材既质素有时真系完全唔系个回事
今日食既呢间, 系位于尖东既火锅

鸡件有一点点的醉鸡味, 食落非常过瘾, 真系连D汁都点埋

棉花鱼肚

四宝丸