2022-06-09 658 浏览
班姊妹话要约打边炉,记得之前行开大鸿辉附近见到有传单介绍新开左间火锅店,咁就去试吓啦。火锅店地方好大环境都好干净,侍应安排咗我哋坐窗口位唔错唔错。不过到拣火锅就出现咗少少矛盾,有人要食麻辣火锅,有人唔食得辣,正常就系鸳鸯锅啦,但系佢呢度竟然麻辣锅系唔可以有鸳鸯锅🤯 最后我哋叫咗两个汤底=两个锅😝 咁就皆大欢喜。不过两个汤底就唔可以坐窗口位所以我哋要调去中间位梳化卡位。椰子鸡锅汤底上枱之后,侍应会即场开个椰青倒到啲椰青水落去,等佢滚起即刻试啖蛋汤好清甜。 麻辣汤底就好够辣,但系就唔够香。-手切安格斯牛小排(例牌)(雪花均匀,劲重牛味👍)-滑牛肉(真系「滑」,好嫩)-蒙古羊肉片(够so)-珊瑚蚌-爽滑猪膶-白柏叶-脆鲩鱼骨腩-鲜腐竹-生根-香菇贡丸-炸响铃-娃娃菜-莴笋片呢度嘅食材好新鲜呀,所以价钱都偏贵少少,不过一分钱一分货啦,而且服务都好好👍 下次人多啲仲可以book房添。*有一样嘢唔好就系九宫格内嘅酱料其中蒜蓉有阵酸臭味,应该系摆咗好耐😨 叫职员换过第二盒蒜蓉味道就正常返😅埋单$18xx。

-手切安格斯牛小排(例牌)
(雪花均匀,劲重牛味👍)
-滑牛肉
(真系「滑」,好嫩)
-蒙古羊肉片

-香菇贡丸
-炸响铃
-娃娃菜
-莴笋片

埋单$18xx。