2023-08-29 35 浏览
坐低无几耐就送上一个小食云耳,有微微麻辣味,惹味清爽🧂酱料 $30继而有个混酱组合任你沟,当中有个非一般嘅自家制XO酱,店员介绍呢只叫虾黄酱,系用虾头、虾糕、虾子等材料所制成嘅自家出品酱料,超好味,咸鲜香共冶一炉,拌饭拌粉面一流😋🫕清香椰子鸡煲$298用上清远鸡半只及3大个泰国椰青水做汤底,另外仲有椰子肉、大大粒红枣及五指毛桃,闻落非常清香,饮落清甜润喉;当我哋差不多饮晒啲椰子鸡汤及食哂啲鸡嘅时候,店员好快就同我哋加番啲上汤;并且开始上我哋点咗嘅火锅配料,非常贴心;讲返啲鸡先😆,鸡味浓且嫩滑,并且跟咗个鲜沙姜蓉及青柠角,以供点鸡之用,唧咗青柠汁嘅嫩鸡味道又升华咗另一层次,而我朋友就钟意点鲜沙姜蓉🐂顶级本地手切骟牯牛$428原来系1岁前已阉割的黄牛,脂肪比例分布较未阉割的生牯平均细腻;所以食落唔肥腻兼且牛味浓,鲜嫩得嚟又有咬口感;所以唔一定要日本和牛先好食,本地牛一样超正👍🐠脆骨鱼腩$118鱼腩摆到好似刺身咁靓,而且仲要非常厚切,又鲜甜又浓鱼味,兼且爽脆弹牙🦐自家制虾丸$118非常大粒像乒乓波,整粒虾丸有虾胶又有原粒虾肉,爽弹鲜甜,啖啖虾味🍄杂菌拼盘$108火锅当然系必叫喇,新鲜杂菌索哂
坐低无几耐就送上一个小食云耳,有微微麻辣味,惹味清爽

🧂酱料 $30

🫕清香椰子鸡煲$298

🐂顶级本地手切骟牯牛$428

🐠脆骨鱼腩$118

🦐自家制虾丸$118

🍄杂菌拼盘$108
火锅当然系必叫喇,新鲜杂菌索哂啲汤汁精华,好好味

🥢粉丝$48
由于有超正嘅虾皇酱,所以叫咗个粉丝捞嚟食,超正呀😋

🥤自家制酸梅汤(一渣)$78
有四大杯,超浓缩,酸酸地又唔会好甜,解利清爽,饮完非常消滞,越食越有嘅感觉🤣

🥰店员好贴心俾咗张煮食物所需时间表,跟住烚就唔会令到新鲜嘅食材过熟

好钟意佢哋嘅椰子鸡汤底,非常清甜好饮😋,另外其他火锅配料无论系新鲜度、质素以及份量绝对系高质水平👍

再加埋个自家制虾皇酱🦐,绝对感受到厨师嘅用心及诚意制作🥰

店员服务仲好细心有礼添🥰

另外消费满$1000可免开瓶费,同大班朋友畅饮都悭番笔钱🤑,确实唔错