2024-07-18
经过Miss Pisces Creations见到佢哋出咗新产品,好多款曲奇都非常吸引,另外仲有多款蛋糕、罐子蛋糕、可丽露、自家制手工饮品、曲奇礼盒,包装都好精美。店内环境唔错,有少量枱凳,佢哋出品以低糖低油的健康为卖点,可以入店内堂食又可以买返自用或送礼。其中招牌产品 - 手工榛子牛油曲奇礼盒好适合送礼,铁盒包装精致又体面,盒内有三种口味:原味榛子/ 伯爵茶/ 海盐黑朱古力,以高级榛子打造,用100%纯意大利榛子酱,以榛子酱取代牛油,搭配低糖配方,食入口感松脆而且不甜腻,充满榛子香气。好推荐开心果流心麻糬牛油松饼佢系100%意大利开心果酱制成,中间有Q弹麻糬同开心果奶油芝士馅,最钟意佢啲碎开心果,系开心果控绝不能错过。黑松露奶油芝士软心曲奇口感比较特别,食落有咸又甜,充满黑松露香气,入口非常松化,奶油味好香浓。西柚伯爵茶轻奶油罐子蛋糕好多罐子蛋糕选择,其中觉得西柚果款最靓,佢面层用咗干花同西柚果肉铺面,中层有伯爵茶海绵蛋糕,奶油不算油腻,口感层次非常丰富。📍 Miss Pisces Creations尖沙咀汉口道5-15号
好推荐开心果流心麻糬牛油松饼
黑松露奶油芝士软心曲奇