2023-07-16
📍小鱼儿久唔久想食辣既我去左呢间专食川菜烤鱼👅如果你想食烤鱼既话,小鱼儿值得一试!烤鱼种类有成9款,任君选择,仲有特别好食既江团鱼🐟🐟江团鱼烤鱼 $348➡️烤鱼口味:九叶花椒BB豆花(中辣中麻)呢种鱼肉汁肥美,油分重,含胶原蛋白~肉质比较鲜嫩,食落唔鞋囗,呢款鱼基本上冇乜细骨,容易食😝烤鱼口味亦都有唔少选择!今次拣左鲜九叶花椒BB豆花,另外由于朋友都几食得辣,于是就点左中辣中麻,辣得过瘾啊!辣椒🌶️同花椒既分量惊人🫣覆盖左成个鱼身;配料亦都重分量,有大量芫荽、洋葱🧅、宽粉等等,啲配料吸晒啲汁,好好食!!!辣到流鼻水🥵但又好上瘾,接著又食第二啖😆🧈蒜香牛油烧扇贝(2只)$38扇贝几大只,鲜甜可口,食得出几新鲜;而且烧得好香,落咗好大量嘅蒜同牛油,蒜香味浓🤤简直系升华左成个味道!重口味人士必食😝🐂烧牛舌心串 (麻辣)$38都算几大串,烧得啱啱好,咬落去相当爽口,本身仲谂住会唔会太韧,点知原来唔系呢回事🤤系爽口既!完全surprise到我~亦都冇overcook,面头加左啲七味粉,少少微辣嘅感觉,又几juicy😋🍻Corona Extra x Lime Soda ($78) & Hoegar
🐟江团鱼烤鱼 $348
➡️烤鱼口味:九叶花椒BB豆花(中辣中麻)
🧈蒜香牛油烧扇贝(2只)$38
🐂烧牛舌心串 (麻辣)$38
🍻Corona Extra x Lime Soda ($78) & Hoegarrden rosee x Passion fruit ($88)
食辣嘢一定要叫番杯嘢饮解🥵够晒大杯!两杯都几打卡able~未到就同出边餐厅差唔多,冇乜特别~
✨钟意食辣嘢嘅朋友仔,呢间一定好合理心意!不单止鱼嘅种类多,口味选择亦都唔少~食物方面都好有质素🔥依家OpenRice订座仲有折添!快啲嚟试吓喇😙
⭐️好味指数: 9.5/10
📍小鱼儿 (金马大厦) (尖沙咀)
尖沙咀金马伦道16号金马大厦1楼