2024-10-22
喺九如坊嘅揾嘢食,见到呢间有得食烧肉,餐牌有dinner set又唔贵, 268起 ,就试吓。佢嘅晚餐都算丰富, 可自选两种肉类,可以追加啲靓肉,有饭有汤有甜品。西京鱼味噌汤:虽然系奉送嘅餐汤,但系一啲都唔Hea,唔系一般得咸味嘅味噌汤。而系有新鲜三文鱼嘅味道。就咁饮餐汤都感受到餐厅嘅诚意,唔错。美国黑安格斯牛肉(+$38):虽然系跟餐,但系都一d 都唔hea。肉质软滑得来又有口感,好味。🤔薄切牛舌:食落比较韧同硬。试过烧少d时间又太生又唔见得好滑,个人觉得普通。额外加点:🤔厚切牛舌:无论系烧少d时间定烧耐d , 食落都系觉得比较硬同韧,个人觉得一般。日本A4和牛肉眼 肉质非常肥美,食落去真系入口即溶嘅感觉,充满油甘香嘅味道。高质。仲有奉送一啲wasabi 同埋葱,去中和返肥腻感。甜品:开心果雪糕唔会太甜,有开心果原本nutty嘅味道,仲有粒粒增强口感,好味。餐厅老板话想走高性价比嘅定位,我觉得佢都真系做到。除咗牛舌我觉得可以揾啲再嫩口啲嘅货,肉类都满意。下次可以再试吓其他唔同牛肉。环境: ★★★☆☆ 食物: ★★★★☆ 性价比: ★★★★☆ 推介度: ★★★★☆
西京鱼味噌汤:
美国黑安格斯牛肉(+$38):