2009-09-08 5 浏览
我食o野唔系好叻, 但系见老婆将自己食过的餐厅写上这个网页, 都几有趣, 仲有人交流心得, 自己都想试吓第一次写, 就写扒王之王啦 扒王之王的牛扒我一向都几欣赏, 虽然广告有D"娘", 但系质素好高, 好实际今日过O左铜锣湾做O野, 顺道去食午餐, 扒王有行政午餐叫, 一份澳华利牛柳6安士盛惠$68, 加埋一七十几啦, 虽然价钱高, 但真系一分钱一分货, 件牛扒碟上 (怕热气), 八成熟 (太生惊有菌, PEPPER LUNCH都出左事), 虽则有点如毛饮血咁, 但咁样食先至觉得牛肉嫩滑无比, 非常好味黑椒汁唔够可以再加, 汁多的牛柳配黑椒汁食, 正啊食扒要食好D, 绝对唔好食埋哂雪O左成年雪藏货, 好危险的, 中O157大肠菌就真系大镬
第一次写, 就写扒王之王啦

黑椒汁唔够可以再加, 汁多的牛柳配黑椒汁食, 正啊