2021-06-25
我哋坐窗口位,环境好舒服,原来仲可以坐户外,我地叫咗个王道二人套餐,坐低已经即刻上咗一系列嘅前菜,当中有比较少见嘅小蟹仔。担担味噌茄子,大大粒茄子加上浓味嘅肉碎,口感好丰富,好开胃。即烧仁村产鳗鱼饭,原来鳗鱼系生上,自己烧的,但我哋唔系好识烧鱼,所以请咗侍应们协助帮手烧,烧紧嘅时候已经好香,加埋个鳗鱼汁,配饭一流,钟意食饭嘅我,如果可以增加饭量就更好。之后嚟咗主菜嘅五款肉,侍应建议我哋烧肉嘅次序,由韩牛牛肩肉开始,之后和牛牛胸腹肉,中间可以烧庆州猪背肉转换下口味,之后牛小排,最后A4西冷。头两款牛肉都脂肪比例正常,食时加少少盐上面,更加带出牛嘅味道,之后牛小排同A4西冷简直系极品,咬落去好Juice,𠮶种脂肪油嘅感觉好丰厚,好浓郁,好高质。仲有海鲜红虾配大墨鱼,墨鱼大概有五件,有两件系比较厚身冇腌料的,烧嘅时候吸左之前烧牛肉嘅味道,烧出嚟唔会韧,仲好爽口,不过我更喜欢之后烧有腌料嘅𠮶三件墨鱼,辣辣地。红虾好大只,烧嘅时候啲虾汁喷紧出嚟,餐厅好贴心咁已经喺背脊戒咗一刀,比较容易控制生熟。甜品系蜂蜜蛋糕,甜度适中,蛋糕松软。
甜品系蜂蜜蛋糕,甜度适中,蛋糕松软。