💕系屯门红桥附近有一间好吸睛既小店,装修好有特色,menu设计同插图都好精美!!原来系一间主打鲣鱼汤乌冬搭配精品咖啡既特色小店😍本身我都好钟意饮咖啡,当然唔可以错过啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)┈✨海·顶立(虾头龙虾鱼介汤乌冬)$95- 汤底由龙虾壳、虾头、清酒熬制而成,第一啖入口就比浓厚嘅鲜味惊艳(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)手打乌冬口感烟韧,而且好挂汤,每一口都伴随汤底既鲜甜味!!每碗都配有慢煮豚肩肉叉烧、慢煮豚腩肉叉烧、海带、油扬,好丰富~好钟意佢既叉烧,厚身得嚟又唔鞋口,肥瘦分布合适,而且有微微炙烧过,食落更香口😋✨地·顶立(酱油豚背脂鱼介汤乌冬) $95- 汤底有好重嘅豚骨味,问返店员,原来呢款酱油豚介系烹调8小时以上,唔怪之得汤底咁浓郁😋配料同上面一样,当中我最爱大大条索哂汤既油扬,真系好好味٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و✨冷萃咖啡- 嚟得依度,当然要试招牌冷萃咖啡😍店员介绍呢款珈琲系用咗危地马拉+埃塞俄比亚咖啡豆,微微酸好易入口,仲会饮到到有焦糖味~店员介绍饮一啖咖啡,再一啖汤底,然后再一啖咖啡,慢慢品味当中嘅变化同风味,好正( ´▽`)✨昭和风硬布丁🍮- 布丁口感比起平时出面食嘅较为结实,有好浓嘅蛋香味,不错不

✨海·顶立(虾头龙虾鱼介汤乌冬)$95

✨地·顶立(酱油豚背脂鱼介汤乌冬) $95
酱油豚背脂鱼介汤乌冬

✨冷萃咖啡
冷萃咖啡

✨昭和风硬布丁🍮
- 布丁口感比起平时出面食嘅较为结实,有好浓嘅蛋香味,不错不错🍮😋

✨Cold brew冷萃正山小种红茶
Cold brew冷萃正山小种红茶

- 茶叶系武夷山正山小种红茶,味道清香,唔会苦涩,饮完感觉好清新✨

✨巴斯克朱古力蛋糕
巴斯克朱古力蛋糕

- 同外面食既巴斯克有少许不同,用咗新配方制作,令巴斯克朱古力蛋糕入口似雪糕蛋糕,口感更creamy绵滑,好好食!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

💕除咗食物高质又有特色之外,店员嘅服务态度亦都值得一赞👍🏻店员好细心咁介绍每一款食物,用心讲解用料嘅产地同特色,走果时亦都有问返我地整个用餐体验,服务满分💯食完十分之满足,非常推介比大家!!⭐️
酱油豚背脂鱼介汤乌冬
冷萃咖啡