2020-04-13
雅兰中心越开越多餐厅,今次见到居然有间点心店,有好多新潮特色点心,好吸引!餐厅环境十分舒适,空间感大,又有卡位,而且全部凳都系梳化,好舒服。先讲讲茶,唔单止平时见既普洱、铁观音等茶叶,呢度连玫瑰荔枝茶都有,正呀!茶味清香,玫瑰味出,加上淡淡荔枝味,好饮!店员仲成日主动走过黎加水,服务超好!创作六式拼盘 $198 金箔墨汁蟹粉鲜虾饺第一次见墨汁皮虾饺,上面洒上少许金箔,卖相极佳。食落皮薄又有淡淡既墨汁鲜味!而馅料都好丰富,有好多蟹粉同埋弹牙虾肉,正!海胆凤眼饺,好多新鲜高质海胆放在凤眼饺上,好吸引!海胆味道鲜甜而creamy,同虾肉馅料凤眼饺好夹!黄金啤梨咸水角外形真系整到成个啤梨咁,打卡一流!趁热食,香脆外层加上丰富馅料,好味。原只鲍鱼鸡粒酥原只鲍鱼一啲都唔细,而且肉质十分嫩,鲍汁味浓!配上咸香嫩滑鸡粒&脆批底,Perfect Match!系我今餐最爱!一口燕窝蛋挞迷你蛋挞上铺满超多燕窝,可以养颜滋补下~黑白芝麻流心煎堆仔煎堆外脆内弹,趁热食仲有流心黑芝麻,味道极香浓!另外点左个沙茶墨鱼须($58),份量好大,有超多肥厚弹牙墨鱼须&爽口入味青瓜!全部都好浓沙茶味!
创作六式拼盘 $198
金箔墨汁蟹粉鲜虾饺
海胆凤眼饺,
黄金啤梨咸水角
原只鲍鱼鸡粒酥
一口燕窝蛋挞
迷你蛋挞上铺满超多燕窝,可以养颜滋补下~
黑白芝麻流心煎堆仔
煎堆外脆内弹,趁热食仲有流心黑芝麻,味道极香浓!