喺合和对面收工,隔离有座叫QRE大厦,入面有一间非常高质素的fine dining 西餐厅,环境非常舒服,播住柔和轻快爵士乐,好有情调,而且食物质素非常高,朋友倾偈、情侣拍拖或周年纪念必选餐厅。首先, 我哋点咗凯撒沙律。𠮶碟salad系由新鲜的生菜、parmesan cheese 和烟熏bacon组成的,再淋上了美味的凯撒沙律酱汁。 沙律菜的口感非常爽脆, 酸甜酱汁的味道非常好嘅搭配,带有微妙的香草和柠檬味。跟住嗌咗佢哋嘅招牌炭烧章鱼. 章鱼的质地非常鲜嫩, 烤得甘香,配合特制的葡式酱汁调味,令味道更为丰富。章鱼的烤焦部分也带有微微的烧焦香味, 好有独特风味。接下来系佢哋嘅美国农业部USDA顶级Cabiness牛排 300G,这道菜的牛排选用了最优质的Cabiness牛肉, 咁靓嘅牛肉,当然一定要嗌半生熟😎, 大厨经过细心的烧烤和调味,每一口都带有浓郁的肉汁和香气。牛排的质地非常嫩滑,刀子可以轻松切开肉块,配合著经典的烧烤酱汁和烤芦笋, 旁边放上薯蓉,入口即溶,好幼滑美味,令整碟牛扒生色不少,整体嘅味道真系满分,好食到晕。🤩虽然牛扒配红酒,但系我哋都系好想试下侍应嘅推介是house w

虽然牛扒配红酒,但系我哋都系好想试下侍应嘅推介是house wine 白酒。 呢款酒非常清新,带有淡淡的果香和花香。佢嘅口感非常柔和, 不酸不涩,好易入口, 值得推介,用嚟做餐前酒,可以一试。👍