2019-06-27 60 浏览
今日同朋友试依间系openrice都颇多好评既Amitie Kitchen,上到去装修简单,灯光较黯淡,好想Home Kitchen既感觉,至于餐牌既选择都唔少,而且都几创新。点左是日Dinner Set x 1 同 一份A la carte既意粉。Dinner Set 有汤、前菜同饮品。每枱都会有面包先附上系按人头份量,有2只小牛角包、竹炭面包条、法式软包,有牛油有果酱比你自己选择,竹炭面包条几好食😆唔系间间餐厅都有依种意式面包条~不过牛角包再脆啲就好,但味道都好好!👍🏻而今晚既餐汤系磨菇汤饮落有磨菇碎粒,汤打得都几creamy,系足料既汤!之后到前菜喇好有水准呀依个,几surprise!! 拣左香煎红鲷鱼田园沙律 🥗 系有两旧煎完再冷盘上既鲷鱼,鲷鱼质地结实得黎弹牙,入口鱼鲜味都几重,朋友系咁赞,前菜都咁有诚意!主菜黎喇,系烤烧大啡菇、焗酿北海道带子、虎虾意大利饭配龙虾汁个名好长,不过真系几特色!必点!意大利饭铺系大啡菇上面,所以就系啡菇加意大利饭两款口感交集,意大利饭煮得好好,够唒淋,都好入味!而伴上既带子质素都好高,本身用料新鲜,而且煎到外微焦内嫩,无浪费到只带子🤤依个饭摆碟靓

每枱都会有面包先附上
而今晚既餐汤系磨菇汤
饮落有磨菇碎粒,汤打得都几creamy,系足料既汤!
之后到前菜喇
个名好长,不过真系几特色!必点!意大利饭铺系大啡菇上面,所以就系啡菇加意大利饭两款口感交集,意大利饭煮得好好,够唒淋,都好入味!而伴上既带子质素都好高,本身用料新鲜,而且煎到外微焦内嫩,无浪费到只带子🤤依个饭摆碟靓,而且味道有质素!

Set既饮品点左热玫瑰花茶,有蜡烛慢慢烘住叹茶,玫瑰花清香,消下滞!

最后系单点既松叶味噌蟹糕鹌春蛋意大利面伴龙虾汁,又系必点呀,觉得自己简得好岩😂🤣🤣

个蟹盖真系好多蟹糕,系够用黎伴唒整碟意粉,蟹糕捞左鹌春蛋黄会口感更加smooth,而且吊唒鲜味,蟹糕入面都有少量蟹肉,同龙虾汁既意粉捞住食好夹!意粉虽然系龙虾汁,但都唔会食到好滞,有好多红黄蕃茄仔,都开胃!

总结一次非常好既用餐经验,会想再encore试其他菜!😊😊
  • 北海道带子蘑菇意大利饭伴黑松露