2023-02-02
开完会喺湾仔试咗一间位置好隐蔽嘅Cafe,个名好得意叫A.B.C.P即系A basic coffee production😊餐厅装修vintage餐枱用咗木做主调,灯光暗地感觉舒服。❁ Fig Scone大推❤️❤️❤️ 有时食果啲会太硬,呢间口感够松化牛油味香,食嘅时候依然暖暖地,配上无花果酱同cream cheese好正。❁ Super Green (Kale Shell Pasta)冇谂过素食都好好食☺️上面有啲花生、油渍蕃茄、洋葱等等,酱汁用咗燕麦奶整成,贝壳粉同平时食𠮶啲有啲唔同,比平时𠮶啲再细粒好多,酱汁均匀。❁ Egg Benedict with Parma Ham呢个不得了😀 摆盘精致用心制作,切开流出浓浓既蛋黄汁,法式面包质地外脆内软,平时食𠮶啲好多时都好硬。配上红菜头酱,唔会太甜个味道啱啱好,成个感觉都好健康!❁ Hojicha Cream Roll茶味香浓,咬落去好松软中间嘅cream幼滑整体都好好。❁ Latte中规中矩好大杯
❁ Fig Scone
❁ Egg Benedict with Parma Ham
❁ Hojicha Cream Roll
茶味香浓,咬落去好松软中间嘅cream幼滑整体都好好。
❁ Latte
中规中矩好大杯