餐厅: Green Waffle Diner (希慎廣場)
资讯:

2023-11-06 63 浏览
之前喺中环都已经试过呢间Green Waffle Diner😋简简单单嘅轻食同窝夫甜品已经令我印象几深刻🧇原来喺铜锣湾希慎都有分店🏬同朋友行街行到赲 就拣咗一间轻食店填一填肚🥰✨️烤鸡肉薯粒镬仔 $982-3人一起share一份细烤鸡肉薯粒镬仔 已经十分足够👭刚刚新鲜出炉 出紧烟嘅薯粒🥔配上超邪恶的拉丝芝士🧀中间仲有一粒流心蛋🍳拌埋一齐食真系好饱好满足🤤✨️香脆鸡翼|香蒜蜜糖酱|BBQ酱 $118十分出色嘅鸡翼小食😆每只鸡翼都超级大只🐣而且肉质十分嫩滑 一咬开肉汁爆棚💦而酱汁调味都做得好好👍两款酱汁都好惹汁香口🔥而酱汁系完完全全包覆整个炸皮 而仍保持到好香脆嘅口感💥✨️香蕉杂莓窝夫|云呢拿雪糕 $108窝夫甜品用简单嘅水果同雪糕做装修 卖相已经相当吸引🥰窝夫嘅质感属于表皮微脆 内里系较轻盈类似蛋糕咁🍰食落唔会觉的肥腻 仲有清新嘅感觉🌿加上雪糕同忌廉嘅奶香 完全融入窝夫内 十分配搭😋餐厅嘅轻食同甜品都几出色🥞到访两间分店 都保持到一贯嘅食物水准😋由摆盘到味道都属于中上水平😁座位都几阔落 而整体绿色同木色嘅色调令人觉得轻松优游💚几适合作为一个休闲嘅brunch/下午茶/轻食餐之地🍴依家仲有vip

✨️烤鸡肉薯粒镬仔 $98

✨️香脆鸡翼|香蒜蜜糖酱|BBQ酱 $118