2021-04-20 1946 浏览
第一次嚟锦屏街食嘢,惊觉呢度食肆林立,自成一角,果真是大乡里出城😂。我哋帮衬嘅系出名长龙店 Villa Villa,好彩有订位,坐低冇耐,就已经见到出面开始聚集等位人潮。三大一细,叫咗三个 set lunch 同一客薯条,店员主动畀咗四份餐汤同餐包我哋,服务超贴心,呢度绝对有分加🥰。餐汤质素超高,蘑菇味劲浓,啖啖都食到菇片,饮完齿颊留香🤤。黑色嘅餐包我估系竹炭面包,少少咸,少少脆,多多面包香,如果可以提供埋黑醋同橄榄油就更加正。主菜我较喜欢蒜香银鱼蓉蚬肉扁意粉,银鱼蓉够咸香,蚬肉大大粒亦颇鲜味,唔错;卡邦尼意粉正常水准,只系略嫌蛋黄味争少少;双重芝士薄饼嘅芝士比想像中少,味道反而冇底下嘅蕃茄酱咁抢,topping 我哋拣咗烟三文鱼,同个 pizza 味道都算夹,个墨鱼汁饼底黑妈妈几得意,不过味道同一般饼底冇咩分别。最后加多份黄金炒薯条,蛋黄味超浓,咸咸香香,好好食,不过食完好口渴😂。呢度另一个特别之处,系所有店员都著住祖云达斯嘅球衣,店入面仲有好多球队嘅摆设,好肯定店主系祖记嘅 fans。
1936 浏览

2059 浏览