南瀛水產

Nan Ei Sui San
岩岩过左51劳动节,即系代表又劳动左一年系时间去食豪dd(花钱总系有无限既籍口的)我今次就拣左位于尖沙咀,有返少少人气既南瀛水产,一睇餐厅,嗯,价钱系高左少少!但要游说自己,一切都系值得既太兴广场5楼,超易揾!环境宽阔,枱与枱之间有返咁上下距离,好有空间感!抬头一望,天花板既灯饰几有特式!令南瀛既环境有气氛得黎又唔会太暗,有日本居酒屋既感觉!好快就比枱上既矶烧烤炉吸引左,唔叫返d海鲜好似有d对唔住自己wor!所以,就好豪气咁叫左一个活贝盛盒,两个人食绝对够饱!盛盒有两只手指咁长既鲍鱼,又有两只大扇贝,同埋长过食指既超大只生蚝最后有4只超鲜甜既海甲!不得不比like既鲍鱼,店员会轮流帮手烧本来想试下自己烧,但听店员讲,烧鲍鱼似乎有d技巧,惟有放弃呢个想法吧!鲍鱼超级新鲜,烧到岩岩好熟,好爽口,可以配上少少海盐或豉油吊下味!但千奇唔好落太多调味,因为鲍鱼本身已超级鲜甜!店员会帮手剪成细细旧,方便食!另外重点推介长过食指既烧生蚝寻味指数无得输!烧完之后无缩水!食落啖啖肉矶烧最正既地方系可以保留到海鲜本身既原汁原味!一咬落水,仲有少少生蚝本身既肉汁,好鲜甜!另外仲叫左南瀛卷,始终要叫返d卷物先
岩岩过左51劳动节,即系代表又劳动左一年
系时间去食豪dd
(花钱总系有无限既籍口的)

太兴广场5楼,超易揾!

环境宽阔,枱与枱之间有返咁上下距离,好有空间感!

抬头一望,天花板既灯饰几有特式!
令南瀛既环境有气氛得黎又唔会太暗,有日本居酒屋既感觉!

活贝盛盒

最后有4只超鲜甜既海甲!

不得不比like既鲍鱼,店员会轮流帮手烧

另外重点推介长过食指既烧生蚝

寻味指数无得输!
烧完之后无缩水!食落啖啖肉
南瀛卷

另外仲叫左南瀛卷,始终要叫返d卷物先够饱既
卷物入面既系蟹肉,好鲜嫩!
卷物既另一面有海胆,甜虾同鱼子!
作为海胆控既我表示十分惊喜!海胆够甜,肉质厚,无苦涩味

南瀛玉子烧

之后仲叫左玉子烧,配上萝卜蓉仲伴碟,让玉子烧多左一份层次感!
苹果烧酌

食左咁多美食,点少得叫返杯烧酌!所谓美酒佳肴!
本身有d担心烧酌酒精浓度会唔会太高,虽然店员答唔到我系有几多度酒精,但系我本身并唔太饮得酒,饮完都无脸红!相信酒精浓度不太高吧!
苹果烧酌有淡淡既苹果香味,绝对无喧宾夺主!

去到后期先发现原来枱底可以放袋的🤣 店员唔讲都真系无为意到!大家去食既时候记得醒目啊!

整体价钱属高上,但食物质素都有返咁上下!
一分钱一分货吧!
生活总系充满挑战,永远唔知下一刻发生咩事,所以珍惜当下,对自己好d,食好d,最起码可以拥有呢一刻既幸福啊!

2019-05-05
活贝盛盒