2021-08-27
今日同朋友过咗嚟天后道揾好嘢食,知道依度有一间叫御名轩嘅酒楼好出名,朋友食过话好好食,于是今日过嚟试吓.第一次食,原来环境都好大,入到嚟上楼梯,上到去见到装修好靓,楼底好高,有晒水晶灯,平时过嚟依度做节都唔错🤩🙏🏻.我哋嚟到已经好夜,所以好多食客都走咗,听我朋友话平时会好多人✌🏻平时嘅茶楼啲职员态度好差,但系依度所有职员嘅态度都劲nice,仲要好有礼貌👍🏻特别要赞嘅喺依到嘅点心又平又大碟,我哋食晚市,但系平均每碟都只系$100左右,味道仲要好😛叫咗一个二至四人(半只)片皮鸭$88极高性价比!片皮鸭超级大碟,而且一开个蒸笼嘅饼底热辣辣,包住片皮鸭、青瓜、葱,点住酱料食,口感一流💕冰镇咕噜肉第一次食冻嘅咕噜肉,原来系咁好味,咕噜肉肉质好鲜嫩,而且冇骨,配料嘅三色椒、菠萝同埋蜜桃嘅味道都好夹另外仲有青瓜配海蜇、腐乳炒通菜、椒盐鱿鱼🦑都好高质,极高性价比嘅私房菜😛
叫咗一个二至四人(半只)片皮鸭
冰镇咕噜肉