2024-05-29
出街边炉都系放题多,贪佢任食,选择多。不过有时都想试下啲高质精致嘅食料,好似手打丸,虾滑,手工饺,醉牛...而家仲有串烧添。呢度近The One,系酒店3楼,私隐度高,仲有VIP房,啱晒一大班朋友聚餐,仲有K唱,好似去左私房菜咁。枱好大张,枱与枱之间都好宽敞,就算叫到成枱都系都够位放。🍢荔枝豚肉串真系有荔枝肉㗎,外面烧得香脆,入面荔枝肉甜丝丝,呢个配搭好好食😍。🍢牛舌心好淋,好juicy,烧得香脆,好食👍🏻。🍲火焰三椰鸡锅 名堂就冇乜特别,特别在系席前炒鸡,赞酒抢火,跟住将两大个椰青倒入锅中,最后加入上汤。滚起,店员细心撇走啲油,就可以饮汤先。椰青清甜,汤头浓郁,我饮左两大碗先落料打边炉。🍥手打咸蛋黄虾丸(半份)弹牙,食到粒粒虾肉,中间咸蛋黄好香,手打系唔同,完全另一回事,劲好食。🍥手打之心牛丸(半份)爽弹牛味浓,无筋又无肥,一咬开芝士就流出嚟,真系无得输👍🏻。🐮花雕醉滑牛摆盘靓,中间有个小杯装住花雕,先沾一下花雕,再落锅滚几下食得。平时食开肥牛,呢个无油花滑牛又唔韧播。想酒香浓啲,可以浸多阵🤤。🐮秘制蝴蝶腩真系好少边炉食蝴蝶腩,好奇试下,店员话要滚耐啲先淋。相比醉牛,呢个普通啲😅。🥗
枱好大张,枱与枱之间都好宽敞,就算叫到成枱都系都够位放。
🍢荔枝豚肉串
🍢牛舌心
好淋,好juicy,烧得香脆,好食👍🏻。
🍲火焰三椰鸡锅
🍥手打咸蛋黄虾丸(半份)
🍥手打之心牛丸(半份)
🐮花雕醉滑牛
🐮秘制蝴蝶腩
🥗杂菜拼盘
杂菜通常都好hea,但呢度啲菜好靓仔,无烂干水,仲有五款菜,又大盘,大满足。
🍹竹蔗茅根(一榨)
饮得出系自家煲,甜到刚好,竹蔗茅根够浓,清热一流。
💬份量精致,以为会唔够饱,结果食到抱住个肚走。建议三四个人食一锅,鸡锅目测都有半只鸡。边食边倾呢度啱晒,无限时,唔使赶住走。