2023-11-23 12 浏览
尖沙咀泰国菜选择都唔少,但呢间又整得几精致抵食😌😋😋。夜晚有个promote做紧,叫cocktail/mocktail 可加$99配两款小食,几抵食👍🏼我地叫左杯「Purple Dream ($78):」呢杯Purple Dream用上伏特加、马利布、蝶豆花茶同青柠汁,味道酸甜适中。蝶豆花茶嘅深紫色加上青柠汁嘅鲜亮色彩。「Yellow ($68):」呢杯Yellow比较清新风味,用上泰式辣椒、菠萝糖浆、橙汁同姜汁,加上姜味汽水,味道酸辣又带点辣椒嘅香气。菠萝糖浆同橙汁嘅结合带出一份甜中带酸嘅口感,姜汁同姜味汽水令整杯饮品更加爽口。。🥢小食(烧茄子沙律配香茅鲜虾)烧茄子沙律好开胃,烧过嘅茄子带出一份烟熏嘅香气,配上新鲜嘅香茅鲜虾同其他配料,味道鲜美而且爽口。。🥢小食(香料炒软壳蟹)香料软壳蟹经过炒制,保持住蟹肉嘅鲜嫩同鲜味。配上香料同其他调味料,味道香浓而且多层次。每一啖都能够感受到软壳蟹嘅鲜美同香料嘅香气。。🥢泰式湿炒海鲜面 ($122):呢个泰式湿炒海鲜面真系好打卡!面条弹牙,配上新鲜嘅海鲜同泰式调味酱,味道浓郁而且香辣。海鲜嘅鲜甜同面条嘅咬劲相互辉映。。🥢芒果煎糯米饭 ($89):
尖沙咀泰国菜选择都唔少,但呢间又整得几精致抵食😌😋😋

🥢小食(烧茄子沙律配香茅鲜虾)

🥢小食(香料炒软壳蟹)

🥢泰式湿炒海鲜面 ($122):

🥢芒果煎糯米饭 ($89):
呢碗芒果煎糯米饭真系一份甜蜜嘅甜品!糯米饭煎至金黄酥脆加鸡蛋煎,配上新鲜嘅芒果,味道鲜甜而且多汁。