2021-09-06
呢餐厅绝对称得上系近期去过环境最舒服 食物最精致好味嘅日本居酒屋🏮 预早订咗所以可以坐吧枱 吧枱前面仲放满各式各样既鱼生食物 客人可以跟随店员上前选择自己想食嘅鱼 师傅最即时切为刺身😍 亦都有其他食物可以选择烧泥👍🏻 除咗吧枱亦都有卡位 想要私隐度嘅朋友就岩哂🥰店员介绍左是日抵食嘅鱼生海鲜之后 我哋挑选左以下几款食物:1. 生蚝🦪 有唔同set 我哋就拣咗四只 仲送一杯白酒🥰 日本生蚝size唔系好大 不过就超级鲜甜 抵食👍🏻2. 松叶蟹膏多士 松叶蟹膏蟹膏味好浓郁 黄油十足 放喺香脆嘅多士上面食好正🤤3. 钏路活海鳗 海鳗超级新鲜 肉质好弹牙😻 鳗鱼外皮烧到香脆 加上鳗鱼汁味道一流😋4. 海胆寿司 海胆味道鲜甜 $98 2件好抵食🤩5. 火炙三文鱼腩寿司 三文鱼腩厚切好肥美👅6. 火炙平目鱼背寿司 即系左口鱼 超多鱼油 火炙系 my favourite 🤤7. 云丹天妇罗 紫菜包住海胆嘅天妇罗 价钱比平时餐厅食嘅平 但系海胆嘅质素都好唔错 香浓无腥味😋8. 美国牛小排 肉质好腍好浓牛味 生熟程度啱啱好 酱汁味道同牛小排好夹👍🏻整体性价比高 想食好啲又多一个选择🌟
店员介绍左是日抵食嘅鱼生海鲜之后 我哋挑选左以下几款食物:
4. 海胆寿司 海胆味道鲜甜 $98 2件好抵食🤩