2024-04-13
早几日去开启德 Airside 行街,突然想饮茶食点心,刚巧见到装修得好似园林嘅岚月 LUNA,原来系一间高级 FUSION 中菜餐厅!入面地方好宽敞,十分舒适!店员随即奉上九宫格式茶盒,有8款茶比我哋拣,有特旧云南普洱、银毫香片、西湖龙井、老丛水仙、白茶寿眉、凤凰单欉、洞庭碧螺春及金骏眉!点心款式都好多,有啲仲系中西 crossover,好特别又精致!🌟 鲜干贝灌汤生死恋鲜干贝灌汤饺喺用新鲜贝类为主要食材概念,汤汁满满鲜甜味,汤饺外皮好薄,内馅鲜嫩又充料!🌟 石烧板麻辣羊肉烤包铁板上嘅麻辣羊肉烤包,上枱时仲滋滋声,闻到好香嘅麻辣味!烤包外皮酥脆,内饀充满麻辣羊肉,入口多汁又无羊膻味🌟 冬阴小笼包(3件)充满冬阴汤嘅小笼包,一咬就爆汁,特别又惹味!🌟 黑松露手剁鲜肉烧卖(3件)大大粒,满满嘅鲜肉烧卖,配埋香浓嘅黑松露,带出独特风味!🌟 赤枸杞萝丝酥(3件)卖相十分精致,外面酥脆和口,入面系一丝丝萝卜丝及赤枸杞,甜甜地好好味!🌟 岚月甜品碟一碟有5款甜品,少不了佢哋嘅 signature 黑麻石狮子,香浓嘅黑芝麻布甸,石狮子图案好打卡able 😂 另外仲有芝士蛋糕、朱古力蛋糕、苹果批、草
🌟 鲜干贝灌汤生死恋
🌟 石烧板麻辣羊肉烤包
🌟 冬阴小笼包(3件)
充满冬阴汤嘅小笼包,一咬就爆汁,特别又惹味!
🌟 黑松露手剁鲜肉烧卖(3件)
大大粒,满满嘅鲜肉烧卖,配埋香浓嘅黑松露,带出独特风味!
🌟 赤枸杞萝丝酥(3件)
🌟 岚月甜品碟
一碟有5款甜品,少不了佢哋嘅 signature 黑麻石狮子,香浓嘅黑芝麻布甸,石狮子图案好打卡able 😂 另外仲有芝士蛋糕、朱古力蛋糕、苹果批、草莓云石蛋糕!