2023-07-04 1163 浏览
喺观塘同朋友食完饭,  意犹未尽当然系时候揾下有咩糖水食下啦. 咁就上openrice 揾下啦.  揾到间港记糖水. 好近裕民坊附近. 去到坐爆晒 满坐, 好似好正咁. 只好门口等下啦. 顺便睇下有咩食啦.门口成幅墙贴左所有糖水,  一睇就头都晕. D 选择多到成百款. 我呢D 三心两意, 有选择困难症嘅就大镬. 左睇下右睇下, 老板叫有位喇, 可以入坐, 我都未拣到食咩. 坐低左再纠结一番, 终于拣到. 朋友叫左彩虹明珠 - 鲜杂果, 大西米, 凉粉, 鲜芒果汁. 我就叫左芒果清凉爽 -  芒果, 水晶凉粉, 爆珠, 大西米, Q果 , 忌廉奶.  D 水果好新鲜. 超正有爆珠. 以前读书成日食呢种糖水.  宜家真系唔系区区有呢类糖水店. 好好食. 以后去观塘食完饭一定会再黎 ! 老板娘又好有礼貌. 赞 !
去到坐爆晒 满坐, 好似好正咁. 只好门口等下啦.
我呢D 三心两意, 有选择困难症嘅就大镬.
坐低左再纠结一番, 终于拣到.

2023-07-03