2022-07-16
呢几个月大埔太和路都开左唔少新餐厅~以前黎过呢边 知道呢个舖位前身都系cafe😝 舖位唔算大~见到新餐厅装修咁简洁明亮 价钱均真 当然要试下🤭1. 柠檬蜂蜜糖渍蕃茄 $38appetizer 甜甜地 唔酸又开胃 有5粒🍅食得出系好纯既蜜糖 食完觉得几舒服~2. 虎虾龙虾汁扁意粉 $98虾肉大只又弹牙🦐 虽然得一只 但两个人分都每人食到两啖🤣好中意佢个龙虾汁同意粉既质地 🍝软硬适中 够sauce但唔油腻😍可以encore!3. 蓝花蟹肉虾膏猫耳朵粉 $108唔系好多cafe有猫耳朵粉🤭都几cute~呢碟份量比意粉仲多少少🤌🏻 重点系一样煮得软硬适中 又有一丝丝蟹肉 🦀正!食落既感觉系有d似忌廉白汁ge feel🤔 超多汁 系食晒都仲有汁系底😜4. 莓之恋人 $88呢个真系就咁睇佢个名 估唔到系咩甜品黎🤭原来有strawberry🍓 、blackberry🫐 、ice cream🍦同埋handmade 鸡蛋仔! 都有成5、6件鸡蛋仔 又几好食㖞!仲要配埋我地最中意既水果同雪糕 真系冇得输🤭5. matcha latte (hot) $44🍵冇拉花~ 但系matcha味好浓 同埋系搅溶晒 所
呢几个月大埔太和路都开左唔少新餐厅~
以前黎过呢边 知道呢个舖位前身都系cafe😝 舖位唔算大~
见到新餐厅装修咁简洁明亮 价钱均真 当然要试下🤭
1. 柠檬蜂蜜糖渍蕃茄 $38
appetizer 甜甜地 唔酸又开胃 有5粒🍅
食得出系好纯既蜜糖 食完觉得几舒服~
2. 虎虾龙虾汁扁意粉 $98
虾肉大只又弹牙🦐 虽然得一只 但两个人分都每人食到两啖🤣
可以encore!
3. 蓝花蟹肉虾膏猫耳朵粉 $108
唔系好多cafe有猫耳朵粉🤭都几cute~
4. 莓之恋人 $88
呢个真系就咁睇佢个名 估唔到系咩甜品黎🤭
5. matcha latte (hot) $44
🍵冇拉花~ 但系matcha味好浓 同埋系搅溶晒 所以唔会成口粉🤣
味道比卖相好😆
6. 农场草莓乳酪明治牛奶 $46
🍓🥛呢个连卖相都好得意😝 饮落几开胃!