2017-12-24
依排天气太冻,要去十下十下。醉翁亭食物一向有质素,今次仲推出埋任食,一定要试试。卡位好舒服好好坐,仲有埋腰垫,枱面够大,另外再系枱前面放左张茶几,叫多d野都够放。首先,当然落左个汤底先,有羊腩同鸡煲可以encon,成班食就抵,因为今次得2个人所以打边炉汤底就够食,我地择左冬瓜瑶柱锅。另外有餐前小食,青瓜、云耳、鸡脚同猪手,唔够饱可以食埋牛河。饮品都有好多种类,但啤酒要另外比钱。锅底同水饺皇先黎,锅底有好多瑶柱丝。水皇入面有3只鲜虾,非常正!之后跟住上埋个每人一只蚝汁冬菇炆鲍鱼,唔洗钱嘅包埋有冬菇同鲍鱼补补佢就埋晒。仲有极级牛颈脊一碟2人份量,雪花纹好靓,食落好厚身,好好食。仲有仲有海鲜并盘,有虾,鱼,墨鱼,圣子,好新鲜,赞!仲未完禾,仲有刺身并盘,三文鱼、鱿鱼同北寄贝,三文鱼好肥美,鱿鱼好有咬口,北寄贝好鲜甜。如果唔够仲可以加,但要另外加钱,不过以人头计,都好足料。我地2个就岩岩够食。另外任食部份都有好多叫左黑豚肉,好有肉味,好食唔会太厚。鱼皮同响铃系必食!仲有午餐肉、猪肚及肠粉!!真系食到好饱好满足。