2016-03-04 1672 浏览
肯定会再嚟既烤鸡店… 呢间韩国第一烤鸡品牌,真系试下先,不过呢间真系超超多人,我地大约8点攞位,大约8:30入得,因为有限时,而且佢真系90分钟就叫你埋单.我地坐到9:45出面都仲有人等位,真系好受欢迎 由于得我地两个人,所以叫左咖哩蜜糖烤鸡,鸡蛋卷,两杯饮品柚子沙冰,鲨鱼特饮. 两杯饮品都几好,朋友拣左柚子,柚子味重,又清甜,用嚟送烤鸡就最啱,鲨鱼特饮,味道有点似利宾纳加橙味咁...啲冰溶左沬道反而好啲我下次应该会拣柚子…. 先嚟个蛋卷,我本身唔太好韩国蛋卷,但佢呢个真系好好味,可能因为佢啲酱汁,本身上面有蜜糖芥末同茄汁,而因为芥末酱系有HONEY,所以只会有淡淡芥末味,最正系佢另上既酱汁,外表似千岛酱,但味道完全唔同,仲啲少少辣,好正两个人快速咁清哂,醤一滴都冇剩, 等左一阵,主角嚟啦,哗,好多架,唔系平时啲炸鸡咁,得一旧旧鸡球,佢系有鸡髀,鸡翼, 鸡翼尖,鸡肋骨,鸡球各2,所以都有大半只原鸡呀,可以试到唔同肉质,正呀,我地就钟意鸡脾同鸡翼,因为位有皮,啲皮超级脆,蜜糖汁好正,啲肉入面又有淡淡咖哩香味,又滑,,一定要加埋咖哩酱呀,超正,(本人唔好咖哩都爱上呢道菜),不过鸡球就冇乜
肯定会再嚟既烤鸡店…

鲨鱼特饮
柚子沙冰
我下次应该会拣柚子….
鸡蛋卷
两个人快速咁清哂,醤一滴都冇剩,
咖哩蜜蜂烤鸡
等左一阵,主角嚟啦,
可以试到唔同肉质,正呀,我地就钟意鸡脾同鸡翼,因为位有皮,啲皮超级脆,蜜糖汁好正,啲肉入面又有淡淡咖哩香味,又滑,,一定要加埋咖哩酱呀,超正,(本人唔好咖哩都爱上呢道菜),不过鸡球就冇乜皮,…所以食炸鸡一定要有皮有肉,唔可以剩系得肉……

由于佢地啲烤鸡系不经油炸呀,但可以令外层超香脆,但入面肉质嫩滑充满肉汁,而且佢标榜鸡的油份从烤焗过程中迫出来,有效做到低热量、低胆固醇、低钠、无反式脂肪,啱哂我地又要KEEP FIT既我地丫…必定再嚟

2016-03-03
柚子沙冰