2024-10-23 562 浏览
久唔久约朋友而朋友又钟意打边炉嘅话,就会嚟呢度,除咗座位宽阔,环境舒服之外,服务都系重点,而火锅材料都系高质,唔系求其做俾你𠮶只,定期都会嚟呢度,因为好挂住佢𠮶啲手打丸😃今日同老友嚟咗呢度,吹水倾偈同埋食好嘢。火焰沙白蟹锅:店员首先端上放满38嘅锅,炒两炒之后,放咗啲酒,点起火,好香呀。跟住再「赞」上等清汤,逼出蟹嘅鲜味。店员话首先饮咗几碗汤先,再慢慢打边炉,我哋每人饮咗三碗😃自家制炸鱼皮:每次嚟都必点,薄薄地脆卜卜咁,新鲜即炸,再加咗即炸嘅黄金蒜蓉,同埋有啲准盐,好惹味。手打黑松露墨鱼丸:呢个喺第二度真系食唔到,入边有啲流心黑松露酱,出边包住既墨鱼丸超弹牙,高质嘅做法。手打咸蛋黄虾丸:少少邪恶,但系邪恶嘅嘢先好食,咸蛋黄入边都系流心,出边嘅虾系选用黄虾,味道够特别,亦都系非常之弹牙。自家制黑松露蟹肉饺:首先要赞吓佢水饺个皮好薄,然之后入边夹杂着黑松露加香喷喷嘅蟹肉,两者非常之配合。蔬菜拼盘:一啲都唔啱嘅蔬菜拼盘,新鲜又丰满,每样蔬菜都有一啲,卖相很吸引。鸡软骨串烧:烧到脆卜卜,唔会好韧,鸡味冇雪藏味,非常好。荔枝豚肉串烧:几特别嘅做法,入边夹杂着荔枝,令到整个豚肉串好清新。

鸡软骨串烧:烧到脆卜卜,唔会好韧,鸡味冇雪藏味,非常好。

• 手打咸蛋黄虾丸
  • 自家制黑松露蟹肉饺