2024-03-28
呢间餐厅系自家制品牌,所有点心都系即叫即做,全手工🥟唔怪得d野食咁滋味。听老细讲又师傅系曾就职东京富华多年,专为明星同高官大人烹煮美食,系香港都有系米芝莲酒店同大型连锁酒楼做主管🤵🏻♂️有好丰富既经验。食完真系觉得d野食系好有水准,价格又合理,真心推荐🌟虫草花红枣杞子炖鸡汤 $58系香港好少会饮到咁超足料及汤🍲d汤水全部都系炖出来,保持左佢既原汁原味,饮落去好鲜甜,连入面d鸡肉都炖到好嫩🐓成个汤饮得出系无落任何既调味料,超滋养补身,又唔会油,饮完一碗成个人都暖粒粒,就算唔钟意饮汤既我都爱上左😍🌟咖喱鸡饭 $62个咖喱系偏向奶黄色色既🍛d鸡肉系整到好嫩又好入味,食落去咖喱味都几重都带d奶味,唔会辣既,送饭一流,就算系小朋友食都无问题🌟原件蒲田烧鳗鱼蛋包饭 $98对于一个鳗鱼热爱者,成条鳗鱼系好肥美,一啖咬落去系好juicy,上面既鳗鱼汁超香🐟下面仲系我好钟意既蛋包饭,d蛋整到好滑,捞咪d饭一齐食简直一流🌟椰汁红豆冰 $38一送到黎已经比佢上面既玫瑰花吸印🌹真系好靓,个玫瑰花系用左红豆蓉去整成,个椰子味好重,好清香,仲有粒粒香甜既红豆🍹成杯野饮唔会好甜,又好饮又打卡一流🌟荔枝梳打 $38上
🌟虫草花红枣杞子炖鸡汤 $58
🌟咖喱鸡饭 $62
🌟原件蒲田烧鳗鱼蛋包饭 $98
🌟椰汁红豆冰 $38
🌟荔枝梳打 $38
上面系一个黄色既bearbear熊,超得意🐻荔枝味好重好香,加上梳打既气泡,好清爽🍹