2019-02-21 124 浏览
之前喺网上见到何文田有呢间steakhouse好吸引 今日终于嚟咗试一试 虽然menu选择唔算太多 但店员态度好诚恳 会逐个item介绍俾我地 等我地可以了解晒每款主菜再拣啱我地嘅选择👍🏻最吸引我地嘅系呢间餐厅嘅薯条系任食嘅🍟 食落口好香脆 虽然唔太热 但都够晒脆口 唔知点解有少少松露嘅味道😂 食完店员会主动问要唔要再加薯条我地嗌咗两份扒再加做套餐 有藜麦沙律同南瓜忌廉汤 沙律好健康 新鲜嘅蔬菜配埋醋 吞拿鱼同甜薯 好开胃醒神🥗 南瓜忌廉汤真材实料 啖啖都有丰富嘅南瓜蓉 口感好滑🎃客席主厨平铁牛扒 店员话厨师首先会煎香咗牛扒嘅四边 再放入红酒度慢煮 咁餐厅就set定咗呢块扒系medium 啱晒我女朋友 因为佢怕啲牛会生得济 呢个半生熟对佢嚟讲几好 因为整得几林身 个牛肉味重 外层有少少甜味😋 美国390日谷饲Prime级平铁牛扒油份较重 鲜嫩多汁 餐厅建议生熟度嗌medium rare 炭烧味几重 食落仲有好多肉汁 食落好又唔会太生🐮Really dirty lemonade 店员介绍系用新鲜柠檬加糖去烧 冇落柠檬酸嘅 咁我地就嗌咗有酒精嘅 饮落口好fresh 唔会太甜🍋 特别一提 餐

Really dirty lemonade 店员介绍系用新鲜柠檬加糖去烧 冇落柠檬酸嘅 咁我地就嗌咗有酒精嘅 饮落口好fresh 唔会太甜🍋 特别一提 餐厅用纸饮管 几环保

呢间有质素嘅扒房值得再试🍴
2019-02-20