2022-06-04 65 浏览
餐厅环境舒适,有少少去左酒楼既感觉😆呢度食物都好多选择! 皮蛋配自家制酸姜皮蛋仲系溏心蛋既状态姜食落口酸酸甜甜,好开胃👍🏻唔会净系得辣味,相信平时麻麻地食姜既朋友都可以接受~虽然只系前菜,但个人来讲呢道菜都几深刻😛杏汁炖白肺汤一上台已经有阵浓郁既杏汁味,猪肺都煮得好入味,碗汤饮落好滋润👍🏻冰镇鲍鱼配烧汁芥辣酱鲍鱼好爽口同新鲜,而且好厚肉呢个酱汁好夹,个人建议一定要加埋wasabi!甜甜地同少少辣,更加惹味~镶钻黄金虾虾多士好足料,入面用虾肉再包住原只虾,啖啖虾肉好满足虾多士上面有丰富既咸蛋蓉,确保到每一啖都可以黏到咸蛋一齐食😋😋砵酒焗桶蚝酒味浓度适中,唔会抢过左蚝既味道蚝好大只亦十分juicy,一啲都唔腥伴埋洋葱食口感更加丰富👍🏻面酱啫踏唐生菜煲一上菜时已经先声夺人,好大声既「滋滋」声,好有获气,面豉酱岩岩好唔会觉得咸,非常之惹味!咸鱼茸姜粒蛋白菜粒炒饭好足料,炒饭粒粒分明,加左姜粒落去之后,食完个饭个人暖粒粒~蕃薯糖水蕃薯煮得软硬适中,姜汁浓郁,而且唔会好甜👍🏻整体而言食物味道好好,每道菜都感受到诚意❤️另外侍应态度好好,老板亦好有心,知道朋友身体有啲状况,调整左少少啲野食🙏🏻
餐厅环境舒适,有少少去左酒楼既感觉😆
呢度食物都好多选择!

皮蛋配自家制酸姜
皮蛋仲系溏心蛋既状态
姜食落口酸酸甜甜,好开胃👍🏻
唔会净系得辣味,相信平时麻麻地食姜既朋友都可以接受~
虽然只系前菜,但个人来讲呢道菜都几深刻😛

杏汁炖白肺汤

冰镇鲍鱼配烧汁芥辣酱
鲍鱼好爽口同新鲜,而且好厚肉
呢个酱汁好夹,个人建议一定要加埋wasabi!
甜甜地同少少辣,更加惹味~

镶钻黄金虾
虾多士好足料,入面用虾肉再包住原只虾,啖啖虾肉好满足

砵酒焗桶蚝
酒味浓度适中,唔会抢过左蚝既味道
蚝好大只亦十分juicy,一啲都唔腥
伴埋洋葱食口感更加丰富👍🏻

面酱啫踏唐生菜煲
咸鱼茸姜粒蛋白菜粒炒饭

蕃薯糖水
蕃薯煮得软硬适中,姜汁浓郁,而且唔会好甜👍🏻

整体而言食物味道好好,每道菜都感受到诚意❤️