2023-07-31
宝莲素食呢一个月食咗好多好西,食到肚腩都大咗好多,于是早几日带咗屋企人去食素,呢间素食店喺荃湾,门口虽然有一级,轮椅人士要自备斜板入去,但入面都算大,装修简单得嚟灯光好光猛,素食款式算多,有热炒、炸物,蔬菜同甜品等,refill野食好快,食物味道少甜少油,真素食味道!👍👍👍😋😋😋星期六夜晚食都系每人$138再加一,平日下午茶每人都系$70加一,性价比好高,虽然素食自助餐嚟讲算高质,但都要温馨提示一下,右边门口嘅斜路唔应该放杂物,应该要开放比轮椅人士使用,希望下次再去时唔洗我自己再拎斜板去食!必食推介:茄子(少少辣)、沙律菜、菜心仔、粟米粥(好绵)、木耳(少少辣)、冻豆腐(好滑)、炸芋头鱼、酸斋、炒椰菜、炒西兰花、炒饭、炒面等......饮品:夏枯草、菊花陈皮普洱茶、热水甜品:绿豆沙、芝麻糕、奶黄糕、红豆糕、砵仔糕等......5人总共价钱$759,有加一服务费!个人口味总评分:8/10地址:荃湾沙咀道328号宝石大厦地下G17-G18号舖Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果钟意我嘅分享,麻烦请follow我,仲有记得Like同S
必食推介:
饮品:夏枯草、菊花陈皮普洱茶、热水
甜品:绿豆沙、芝麻糕、奶黄糕、红豆糕、砵仔糕等......
5人总共价钱$759,有加一服务费!
个人口味总评分:8/10
地址:荃湾沙咀道328号宝石大厦地下G17-G18号舖
如果钟意我嘅分享,麻烦请follow我,仲有记得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️
#宝莲素食 #素食自助餐 #素食 #荃湾美食 #荃湾好去处 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong