2020-12-19 789 浏览
入左大埔, 去买酱爆小笼包打边炉, 顺道睇下呢间素食cafe有冇位先! (有一次专登去揾, 大排长龙, 结果掉头走😂) 今日未够12点就到, 唔驶等位!侍应妹妹好有礼貌, 讲比我知午餐牌写在墙上既黑板度, 饮品就系另外既menu拣 (我叫佢侍应妹妹, 因为佢叫左我几次哥哥, 超尴尬, 人家明明系叔叔😅)讲返正经野, 佢𠮶日式便当听𠮶名已好吸引, 幻想会系类似定食, 用日式四方盒盛著饭𩠌, 再加上盖子! 送上餐盘时非常惊喜, 超丰富喔!也放得很细致, 前菜, 汤, 饭, 粟米饼, 关东煮, 甜品一应俱全, 满足了我既视觉欲望。味道不用多讲, 因为真系无得弹!仲有, 一定要试奇亚籽布甸, 睇佢咁多料就知道口感好丰富, 枸杞子甜甜的, 类似核桃既果仁, 配合滑滑既奇亚籽, 虽然卖相唔系太靓😉, 但食过第一次保证想再试的!