2023-03-02
一班朋友为㊗️寿星庆生,指要系呢道搅,因为铁观音香醇,茶厚够清,饮起来好舒服,佢的价钱同质素环境都不错又坐得舒服。今日6人就叫咗2个午市优孖宝惠套餐$198,中午呢讲呢个餐都几抵食可选择粉/饭+三款点心1️⃣福建炒饭野饭🍲底炒湿润材料丰富,颜色鲜亮✨食起来仲好咬口🌑黑金流沙包x2-热辣辣包子分开,好像火山岩🌋一样涌现出,金黄咸蛋黄酱,甜甜咸咸的🦐蟹籽烧卖-胀卜卜,爽口弹牙2️⃣菌干烧伊面🍝炒得干身带少少湿润,不太油,偏向唔太食肉嘅女士们最爱🐔酱黄蒸凤爪-炆得又腍又入味,充满骨胶原🇯🇵日式酿茄子🍆-光泽饱满,肉质一丝丝仲大大件🐔五宝鲍鱼鸡扎-多种食材包成,鱼肚,鸡柳,冬菇,好有料咖喱鱿鱼🦑-Woo~口感厚身又弹牙,个咖喱汁包住鱿鱼,好怀旧风味合桃包-一坐下底朋友就话要必点💕,但基本上我对合桃包唔太讨好,都一试啦~woo不得不赞真系做得好出食,包身普通唔吸引,但里面嘅合桃馅流出一浸啖白色甜甜的合桃油,真系好健康,食完念念不忘🤤
可选择粉/饭+三款点心
1️⃣福建炒饭野饭
🍲底炒湿润材料丰富,颜色鲜亮✨食起来仲好咬口
🦐蟹籽烧卖-胀卜卜,爽口弹牙
2️⃣菌干烧伊面
🍝炒得干身带少少湿润,不太油,偏向唔太食肉嘅女士们最爱
🐔酱黄蒸凤爪-炆得又腍又入味,充满骨胶原
🇯🇵日式酿茄子🍆-光泽饱满,肉质一丝丝仲大大件
🐔五宝鲍鱼鸡扎-多种食材包成,鱼肚,鸡柳,冬菇,好有料