2021-05-12 223 浏览
一路都好钟意食大排档野,不过有时真系怕要坐环境卫生差嘅地方🙈,最近黎到呢间铜锣湾嘅地铺,环境坐得舒舒服服,干净企理,食物仲食到大排档嘅风味,全部热辣辣,好有镬气😍相信呢度会成为饭堂之一!必食推介:「金牌腊味煲仔饭」绝对系我食过最好嘅煲仔饭!腊味系切粒上,米饭粒粒分明而且索晒腊味香,仲有脆卜卜嘅饭焦!用煲上嘅「辣酒煮花螺」,捞匀嘅时候仲会听到吱吱声好治愈,呢度同外面嘅煮法有啲唔同,酱汁比较干身,但每粒花螺都挂满酱汁,唔会煮得过韧,而且越食越辣,好过瘾!「拔丝咕噜肉」酸甜味刚好,拉起上黎仲一丝丝,小朋友狂赞追住食!「小炒皇」韮菜花新鲜爽脆,特别欣赏佢加咗炸脆嘅土鱿,咬起上黎每啖都好丰富!

必食推介: