2019-03-31
之前旧同事曾经带我黎呢间食过lunch ,感觉唔错。呢日同同事聚旧又返黎呢间餐厅喇。餐厅地方唔大,但枱数量都唔少。有套餐可选(价钱$198-388不等),但同同事夹过,散点口味岩d,咁价钱系百尾至二百几左右,算系偏中价嘅。除左menu之外,仲会有d特别小食会写系墙身。坐低落单后,staff会先放低一碟面包,一共3款,全部都新鲜热辣脆口嘅。吉列甘栗紫薯饼 $48 - 有落到酒去调味,酒味都算重黄金蟹饼 $148 - 真系唔好比佢个样呃到,佢真心足料,啖啖蟹肉,睇menu时会觉得佢以小食黎讲算偏贵,但系份量多又真材实料,系抢食之选烤烧大啡菇/焗酿鲍鱼/北海道带子/虎虾意大利饭配龙虾汁 $218 - 首先摆盘几靓,分左三件,每件都用原个大啡菇垫住,因为每一啖都夹住啡菇去食,所以即使饭面轻微焗过会少干,但因为啡菇会爆汁所以每一啖都好juicy 呢个配搭好聪明,而且可以减腻,推荐Asahi $20 / 鲜榨梨汁 $24 - 好少见会有梨汁饮,唔使加糖水都好清甜
餐厅地方唔大,但枱数量都唔少。
除左menu之外,仲会有d特别小食会写系墙身。
吉列甘栗紫薯饼 $48 - 有落到酒去调味,酒味都算重