2024-11-14
约咗家人到半岛渔港食晚饭,呢日叫咗以下几款菜式:至尊烧鹅皇 - 烧鹅系其中一款$1菜式,烧鹅皮脆肉嫩,充满鹅油香,肉质juicy,配上腌萝卜条很解腻,很惊喜这道菜完全没有将货就价。奇味沙拉骨 - 一字排唔嚡但有𡁻头,酱汁酸酸甜甜,加上沙律酱,很开胃。半岛小炒皇 - 小炒皇用上蒜芯、炸鱼仔、鱿鱼、虾干及腰果,味道微辣,当中部分材料食落香脆,虾干同鱿鱼就增加咬口,蒜芯就又爽又甜,整体感觉平衡。原只菠萝脆皮咕噜肉 - 菠萝是新鲜菠萝,食落零舍鲜甜多汁,咕噜肉炸得香脆,挂上甜酸汁,很送饭。啫啫虾干唐生菜煲 - 生菜炒得爽脆,加上虾酱调味,一嚟到就香喷喷,即时食欲大增。豉椒炒鹅肠 - 鹅肠爽脆,用豆豉爆炒,很惹味,再加上洋葱青椒,中和了内脏嘅腻感。例汤 - 是日例汤系粉葛赤小豆瘦肉老火汤,饮落清清哋,去湿一流。红豆沙 - 食到阵阵陈皮果香,红豆沙少甜,煲到起晒沙,好食过好多外面糖水铺嘅出品。另外,店员服务周到,家人对呢餐都很满意。
另外,店员服务周到,家人对呢餐都很满意。