2023-09-06 52 浏览
今晚放工同屋企人黎到荔枝角D2 Place one地下既呢间西式日本菜cafe度食晚餐—MAKUMA.呢个地点真系好方便,出地铁站行过对面马路就到啦!西京烧银鳕鱼 日式餐厅的必点菜式,呢度既西京烧银鳕鱼果然都好高质,呢旧银鳕鱼既油脂充分,鱼既肉质白雪雪,食落好鲜嫩,好滑,味道带点甜甜地,腌得好有水准!角切油甘鱼酱油渍三文鱼子椰菜花米丼 油甘鱼鱼味重,鱼味浓,肉质鲜嫩,又有弹性,三文鱼子粒粒新鲜,其他配菜有青瓜,大葱丝等等,配埋椰菜花米一齐食,真系好味又营养均匀!宇治抹茶 抹茶既香气浓郁、唔会苦涩,喝完有少少回甘,口中留下沁凉感,饮完感觉好放松!盐曲麻油牛油果 完熟的牛油果好柔软,牛油果上面的蒜粒咸咸地,配埋麻油味真系好香,第一次试盐曲麻油牛油果,估唔到系咁夹!日本芝士年糕 热辣辣,外脆内软,芝士味浓郁

呢个地点真系好方便,出地铁站行过对面马路就到啦!

西京烧银鳕鱼

角切油甘鱼酱油渍三文鱼子椰菜花米丼

宇治抹茶

盐曲麻油牛油果

日本芝士年糕

热辣辣,外脆内软,芝士味浓郁