2022-11-16
今日嚟咗湾仔呢间以船为主题嘅西餐厅🛳️ 入边嘅装修好简洁 令人有好舒适嘅感觉 特别系店员嘅服务态度好好🥰 真系好想下次再嚟帮衬😉法国香草脆田螺呢个前菜系店员推介俾我哋嘅 通常食焗田螺都会好狼狈 因为要用叉喺个壳度撩啲肉出嚟🐚 但系呢个田螺可以成粒一齐食 因为个壳系模仿返田螺壳嘅外型 而口感好似甜筒咁嘅脆脆 田螺肉上面仲有香草酱😻 真系好香苹果蓉斧头猪扒呢个猪鞍上碟时已经香气扑鼻😙 原来系猪背脊骨第一嚿 由于佢有返咁上下厚身 要佢全熟都担心肉质好韧 但呢间餐厅嘅烹调方法完全唔会有呢个问题🐷 猪鞍一切开仲有好多肉汁 好juicy 侧边仲有自家制洛神花加苹果蓉 配埋猪鞍食更可以解腻🙈 仲有烧翠玉瓜同焗蒜头作伴碟🧄特色卡邦尼意粉呢个意粉首先系我比较喜爱嘅扁意粉😛 同埋比较传统用蛋黄酱嚟调味 面头嘅系较中式啲嘅金华火腿同腊肉 味道咸香 质感又同烟肉相似 食落其实几有惊喜🍝服务我真系好想俾6分佢🙈 因为店员好有耐性 而且每碟食物都有同我地简单介绍吓💛 我个人就最钟意个猪鞍喇 真系啖啖肉得嚟又唔会太肥腻
法国香草脆田螺
苹果蓉斧头猪扒