2023-07-02 4107 浏览
今日同几个朋友带大家嚟到荔枝角呢间西班牙餐厅🥰Tapas 🌮香蒜🧄 番芫茜及樽檬凉拌小八爪鱼🐙原只小八爪鱼🐙 好有咬口👍🏻 搭配香蒜、番芫茜同樽檬汁🍋 味道酸酸地,做开胃菜啱晒❤️特色西班牙酸汁冻青口青口质地好软熟👍🏻 搭配特制酸汁,味道清新🌿 味道鲜甜❤️Middle course 🍽炭烧新鲜生蚝配香蒜及红椒粉🦪炭烧过嘅新鲜生蚝🦪 质地比较爽身🥰 配埋香蒜同红椒粉🌶 更加惹味❤️手切墨鱼阔条面伴牛肝菌及西班牙白毛猪火腿忌廉汁🦑到我非常推介嘅墨鱼阔条面啦😎 本身以为系阔条面里面加咗搞烂咗嘅墨鱼肉去整😆 但原来每一条阔条面都系用墨鱼切条已成❤️ 食落𠮶下好惊喜😍 啖啖都食紧爽口弹牙嘅墨鱼肉👍🏻 搭配牛肝菌同西班牙白毛猪火腿嘅咸香🐷 好钟意呢个菜式😋Soup 🥣RUSTICO 招牌西班牙海鲜鱼汤🐟饮到鲜鱼嘅鲜甜味道☺️MAIN COURSE 🍛炭烧7天干熟成地中海时令海鱼🐟用左7日熟成方法去处理地中海时令沙巴鱼🐟肉质结实鲜甜☺️慢煮鲍鱼配西班牙炖饭🍚慢煮鲍鱼口感弹牙🥰 西班牙炖饭比较湿润☺️Dessert 🍨特色地中海海水雪糕配杏仁泡沫🍨地中海海水雪糕味道好特别🥰 带少少咸味☺️搭配杏仁泡沫,甜而不腻☺️

今日同几个朋友带大家嚟到荔枝角呢间西班牙餐厅🥰

Tapas 🌮
香蒜🧄 番芫茜及樽檬凉拌小八爪鱼🐙

特色西班牙酸汁冻青口
青口质地好软熟👍🏻 搭配特制酸汁,味道清新🌿 味道鲜甜❤️

Middle course 🍽
炭烧新鲜生蚝配香蒜及红椒粉🦪