2024-01-29
💛El Cerdo💛近排食咗好多唔同菜式嘅食物,就系好少食西班牙菜,上网揾咗间环境几靓嘅西班牙餐厅试吓💕💕估唔到都有啲惊喜!鲜蕃茄蓉焗法包我哋前菜叫咗一个法包食,佢唔系普通嘅法包🥖佢比较薄身,食落好脆!!上面嘅鲜蕃茄蓉好鲜味,食得出唔系平时超级市场买𠮶啲罐头茄膏👍防风草炸丸子配慢煮牛尾(三件)我第一次食防风草,佢嘅味道比较特别,有少少凉凉地嘅味🌿入面口感似忌廉可乐饼(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)炸丸子嘅汁系用咗牛尾去煲,仲有好淋嘅牛骨髓🥹香煎无骨鸡腿配鲜菇佐松露蛋黄酱🐔鸡腿肉鲜嫩多汁,鸡皮仲煎得脆脆💓鸡腿肉下面有唔少鲜菇,令鸡肉有多一层香菇味!配埋松露蛋黄酱一流🤤🤤🤤传统洋葱薯仔西班牙奄列🥚本来以为奄列系实心,谁不知一切开原来外层系奄列,入面啲薯仔洋葱菇全部流晒出嚟!🥔入面嘅馅超级creamy~每种食材都融合一齐~超夹🥰Churros with Nutella 平时好怕出去食churros,次次都觉得好硬好热气,但呢度嘅churros软身,外层脆内层软🤩Nutella 唔系就咁就俾我地食,佢有调到无咁「杰」,容易啲点酱👍👍👍
鲜蕃茄蓉焗法包
防风草炸丸子配慢煮牛尾(三件)
炸丸子嘅汁系用咗牛尾去煲,仲有好淋嘅牛骨髓🥹
香煎无骨鸡腿配鲜菇佐松露蛋黄酱🐔
鸡腿肉鲜嫩多汁,鸡皮仲煎得脆脆💓
传统洋葱薯仔西班牙奄列🥚
入面嘅馅超级creamy~每种食材都融合一齐~超夹🥰