2017-10-23 7269 浏览
人生总有不如意既事十常八九啦关关难过关关过为左庆祝下 粉碎左心头大石今晚呢 同好朋友去食我最爱既西班牙菜👯食餐好系满足食物链既最底层-位于中环,餐厅环境装修高档,好grand 安排左窗边位,颇喜欢望街景望住忙碌街上走动既人感觉自己更悠闲😌-餐前有块蕃茄酱既饼干甜甜地几特别-🐷‘Cochinillo’ crispy suckling pig 脆皮乳猪配薯仔、洋葱及黑松露薯饼乳猪皮烤得好香脆🤤黑松露薯饼好香口肉质肥美啖啖肉-🌟Pan fried scallop w/ grilled asparagus,kikos & truffle mayonaise香煎带子配炭烧露笋、烧粟米及黑松露蛋黄酱带子肥美煎得刚刚好,很鲜甜配埋酱汁味道更上一层楼 -🦐’Gambas al Ajillo’ Sauté prawns with garlic & chilli 蒜香辣味橄榄油煎大虾虾颇大只 新鲜有光泽辣辣地带少少蒜香好惹味-🥚Egg w/ foie gras & truffle -低温煮有机鸡蛋,炸薯丝及洋葱丝配煎鹅肝及黑松露口感好丰富既一道菜炸薯丝及洋葱丝 炸得唔会太油腻热辣辣 几脆口鹅肝唔会有膻味,
人生总有不如意既事
十常八九啦
关关难过关关过
为左庆祝下 粉碎左心头大石
今晚呢 同好朋友去食我最爱既西班牙菜👯
食餐好系满足食物链既最底层
位于中环,餐厅环境装修高档,好grand
安排左窗边位,颇喜欢望街景
望住忙碌街上走动既人
感觉自己更悠闲😌

餐前有块蕃茄酱既饼干
甜甜地几特别

脆皮乳猪配薯仔、洋葱及黑松露薯饼
乳猪皮烤得好香脆🤤黑松露薯饼好香口
肉质肥美啖啖肉

香煎带子配炭烧露笋、烧粟米及黑松露蛋黄酱
带子肥美煎得刚刚好,很鲜甜
配埋酱汁味道更上一层楼

蒜香辣味橄榄油煎大虾
虾颇大只 新鲜有光泽
辣辣地带少少蒜香
好惹味

🥚Egg w/ foie gras & truffle -
低温煮有机鸡蛋,炸薯丝及洋葱丝配煎鹅肝及黑松露
口感好丰富既一道菜
炸薯丝及洋葱丝 炸得唔会太油腻
热辣辣 几脆口
鹅肝唔会有膻味,都唔会好油
黑松露都香口
不过食左少少开始滞了😅
份量都颇多
Egg w/ foie gras & truffle

🐟Spanish cod fish -
腌渍西班牙鳕鱼 配蕃茄、干橄榄同炸鱼皮
卖相唔错呀
炸鱼皮好香脆