2024-06-26 61 浏览
食西餐嘅话,我一定会推介去CARVER餐厅试下佢哋嘅三道菜套餐,价钱只系$268。首先嘅前菜系田园蔬菜沙律,入面有牛油果、无花果、藜麦同红石榴。沙律新鲜得嚟讲,蔬菜爽脆,而牛油果同无花果嘅组合好特别,增加咗口感层次。藜麦同红石榴都带嚟啲微微嘅酸甜味,令整个菜色更加丰富。然后我叫左200克嘅澳洲M3西冷牛排,佢嘅配菜有啤酒脆浆薯条、田园蔬菜同肉汁。牛排煮得刚刚好,咬落去有啲嚼劲,肉质鲜嫩多汁,带有浓郁嘅牛肉味。啤酒脆浆薯条格外香脆,增添口感。田园蔬菜都煮得恰到好处,保留咗蔬菜嘅原汁原味。最后嚟到甜品,我叫咗佢哋主打嘅 CARVER 雪糕新地,系焦糖脆饼旋风。雪糕浓郁滑顺,而焦糖脆饼系外脆内软,加埋甜蜜嘅焦糖酱,带嚟一种浓厚嘅甜味同口感。真系令人欲罢不能。