话说今日去观塘揾旧同事食饭,身为甜品控嘅我,试到自家制嘅冰榚同cocoron,好开心呀❤️餐厅原来大有来头,由2兄弟创立,1位系前法国甜品brand嘅经理,另1位系前酒店行政总厨😍非常推介呢款自家制嘅冰糕,口感似冰冻嘅蛋糕,Earl Grey味冰糕有好浓郁嘅茶味,我地仲外卖咗开心果味,拎番屋企happy share❤️另一款好创新嘅甜品就系佢,cocoron!cocoron月cookie代替Macaron嘅蛋白,唔会好似Macaron咁甜,而且有好多口味。今次食咗朱古力味,下次再试其他❤️<法式焗田螺>食咗咁多甜品,想食d咸点🤣田螺够哂弹牙,重点系,唔洗剥壳🤪适合好懒嘅我。薯蓉好香香草牛油味,而且好滑,推介呀!

另一款好创新嘅甜品就系佢,cocoron!

<法式焗田螺>
  • 法式焗田螺