2024-04-03 66 浏览
想食牛扒🥩朋友推荐大埔有呢间西餐牛扒专家今日早咗到,估唔到平日晚上6点已经有唔少客人,相信喺区内相当有名气身为牛控既我,由头盘到主菜都选择牛-生牛肉他他配上火箭菜因为脂肪少而且无筋,食起上黎口感松软又富肉味,配上火箭菜更带出牛肉既咸香鲜味,天气转热系一道开胃清新牛肉菜🦞Lobster Bisque暂时排列为我人生最好饮既龙虾汤之一龙虾汤浓稠口感顺滑,有丰腴层次,入充满浓虾既咸香味,而喺口腔内徘徊嘅系鲜甜既余韵,为咗呢个龙虾汤,绝对会一再访!-期待已久既主菜来了!carpetbag steak布袋牛柳,外层以烟肉捆扎牛柳,而肉质粉嫩既牛柳再酿入鲜甜味美既生蚝,烟肉既烟熏咸香同蚝既配搭,更加能点缀牛肉既鲜味!!每一啖都充满住肉汁,每一啖都口腔到感受到层次既升华😗-A5和牛千层面和牛牛肉酱配合柔软的面皮,成个千层面非常Juicy又带点creamy口感,芝士奶香味四溢,调味亦唔会过度浓烈,恰到好处,更突出显了香浓和牛味 ...最后牛魔王dinner以Tiramisu做总结,摆盘好用心洒上ox,mascarpone cheese顺滑,甜、腻,柔中带有质感既变化~餐厅不论环境、服务、定系食物质素都
想食牛扒🥩朋友推荐大埔有呢间西餐牛扒专家
身为牛控既我,由头盘到主菜都选择牛
生牛肉他他配上火箭菜
余韵,为咗呢个龙虾汤,绝对会一再访!
A5和牛千层面
最后牛魔王dinner以Tiramisu做总结,摆盘好用心洒上ox,mascarpone cheese顺滑,甜、腻,柔中带有质感既变化~餐厅不论环境、服务、定系食物质素都相当高质,必会回访😎

2024-03-26