2020-12-02 207 浏览
终于去左呢间餐厅食好西😋 一入去,好有feel! 昏暗的灯光,轻松的气氛~好适合一班朋友或情侣去! 不过现时就要两个两个啦~都好呀可以专心倾下计~..首先来个🍱特式炸海鲜篮 Deep Fried Seafood Basket分别有炸蚝🦪、带子、炸虾🍤同蟹饼🦀 海鲜篮造型好特别,系以中式蒸笼摆上,又系时候要影相😆 每样炸物都炸得好好,粉既比例唔会太多,食出海鲜既鲜味,本身配有沙律酱点~ 最后要叫staff再添酱食,呢个真系唔错!! ..主菜叫左两款,第一款系烟熏西班牙伊比利亚猪扒🍖Iberico Pork Chop本身无特别期望,但呢个真系出乎意料既好食!!! 首先一来到系有盖关上的,一拎开就有烟飘出来,果阵烟熏味即刻飘扬~猪扒既摆盘摆得好靓~肉质好软好juicy,本身配有一D香料铺面,但唔会盖过猪扒既肉香,完全系将猪扒既口感更上一层楼! 另外有埋薯蓉,我想讲个薯蓉我劲钟意食!! 好香好滑好绵,我食到一滴不剩,呢道菜我地俾满分❣️有惊喜💯..🍖德国咸猪手 German Pork Knuckle卖相好搞鬼,先有个架吊起大大件既猪手,然后就点火啦!! 其实D火都快熄架,所以要影相既朋友要好快手
主菜叫左两款,第一款系
烟熏西班牙伊比利亚猪扒🍖Iberico Pork Chop
🍖德国咸猪手 German Pork Knuckle
卖相好搞鬼,先有个架吊起大大件既猪手,然后就点火啦!! 其实D火都快熄架,所以要影相既朋友要好快手影相!! 我就挂住拍片就影唔到相😂😂 猪手既外皮烧得好脆好香,不过内里既肉有D部份比较韧,硬少少,不过真系要趁热食会好D!! 份量好足既!! 呢碟有埋德国肠同薯蓉,薯蓉同上碟好好味,而德国肠都好好味!! 好有口感,里面食到肉粒,口感好丰富,肉味浓郁,呢度真系加分加分!!.
饮品叫左冻斑兰鲜奶咖啡☕同焦糖蜂蜜奶昔🍧
先讲讲斑兰鲜奶咖啡,饮落有好香既斑兰味,但唔会好重,都唔会盖过左咖啡味~而焦糖蜂蜜奶昔就比较漏同甜,两杯既卖相都好靓啊!! 摆左假蝴蝶上去~ 又系时候要影相🤣 我见饮品menu仲有好多手工啤酒,几特别!! 下次可以叫来饮下🍺.
特式炸海鲜篮
烟熏西班牙伊比利亚猪扒